image

Stålskorsten

VI jobbar med ett antal olika modulskorstenar. Allt för att kunna tillhandahålla den bästa lösningen beroende på skorstenens utformning.
Gemensamt för de flesta är att de har ett innerrör av rostfritt stål och en yttermantel av varmförzinkad, pulverlackad  plåt. 
 
Isoleringen är antingen 25 eller 50 mm och är speciellt utvecklad för att klara temperaturer upp till 1200 °C.
Innerröret är infäst i den övre delen av skorstensmodulen och kan expandera fritt neråt och på så sett ta upp sin egen expansion. Detta innebär att man inte behöver ta någon hänsyn till skorstenens längutvidgning.
 
Båda inner- och yttermantel är fasade i ändarna för enklare montage.
Innerröret har en invändig typ av kondensfälla för att förhindra att kondens tränger ut i isoleringen.
 
Skorstenen är CE-märkt enligt SS EN 1856-1
 
Skorstenen lagerförs i blank rostfritt, svart eller grålackad yttermantel och i dimensionerna ø 130 mm , ø 150 mm , ø 200 mm.
Andra dimensioner och kulörer kan beställas.
 
Skorstenen finns i längder om 1000 , 500 och 250 mm ( bygglängd -45 mm för överlapp - ex 955 mm för 1000 mm längd.).
Till skorstenen finns ett brett tillbehörsprogram med övergångar, böjar (15 , 30 , 45 , 90 grader), T-rör , L-rör , inspektionslänger , upphängningskonsoler, stag, huvar , regnhuvar ,  täckplåtar m.m.
 
Vi hjälper dig gärna med monteringen av eldstaden och din stålskorsten.  Det är viktigt att stålskorstenen monteras på ett riktigt sätt för att säkert kunna användas under många år.
En skorsten skall efter installation besiktigas och provtryckas av behörig besiktningsman, vi kan även hålla i detta om ni önskar.
Vill ni montera skorstenen själva går det självklart bra att enbart köpa en stålskorsten av oss. Vi tillhandahåller monteringsinstruktion.
 
Maila eller skicka gärna en enkel skiss samt typ eldstad så ordnar vi en offert.
Avser jobbet även installation kommer vi kostnadsfritt ut på besök.